Logo
Vytlačiť túto stránku

Pokuty v Tatrách

Za porušenie zákona o lesoch návštevníkmi Tatranského národného parku uložili členovia lesnej stráže Štátnych lesov TANAP-u v minulom roku blokové pokuty za viac ako 2 000 eur.

Najčastejšie siahali do peňaženky nedisciplinovaní návštevníci Západných Tatier v oblasti Oravíc a Zverovky, ale aj na Štrbskom Plese a na Podspádoch. Zväčša išlo o rušenie pokoja porušením uzávery turistických chodníkov, pohybom mimo značkovaných chodníkov alebo ich skracovanie a o nedovolené bivakovanie vo vysokohorskom teréne. Ostatné porušenia sa týkali znečisťovania prostredia, zakladania ohňov mimo vyznačených miest a zberu lesných plodov.

Lesná stráž tiež pokutovala ľudí za vchádzanie a státie motorových vozidiel na lesné cesty a pozemky.
   Za posledných päť rokov, od roku 2009 až do konca roku 2013, uložili členovia lesnej stráže Štátnych lesov Tatranského národného parku blokové pokuty za takmer 8 800 eur.
   Väčšinou riešia problém upozornením, výška vybraných pokút preto zďaleka neodzrkadľuje množstvo priestupkov, ktoré členovia lesnej stráže riešili väčšinou výzvou osôb na upustenie od protiprávneho konania priamo na mieste.
   O dodržiavanie zákona o lesoch sa stará viac ako 150 členov lesnej stráže Štátnych lesov Tatranského národného parku.

(Zdroj: Plus jeden deň, Pravda, sita, 14.2.2014)

Prečítané: 1043
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.