Logo
Vytlačiť túto stránku

Bitka pre drevo

   V lesoch pri obci Ladomirová na severovýchode Slovenska sú vraj nelegálne výruby dreva na dennom poriadku. Podľa odborného lesného hospodára zmizne z lesa za rok aj niekoľko desiatok kubických metrov dreva. To nedalo pokoj členovi lesnej stráže, ktorý začal les brániť, no potom ho napadli.

Incident sa stal údajne po tom, ako člen lesnej stráže upozorňoval miestnych obyvateľov, aby v krádeži dreva v tomto lese prestali.

Ľubomír, člen lesnej stráže:
   "Ja som zbadal Rómov, ako režú drevo už na dvore, ktoré mali potiahnuté z nášho lesa."
 
   Pán Ľubomír sa im snažil dohovoriť, lenže to nepomáhalo a tak siahol po mobile a chcel privolať políciu. Keď to však zbadali miestni, začala sa medzi nimi šarvátka.

Ľubomír, člen lesnej stráže:
   "Začali do mňa strkať. Potom som vytiahol plynovú zbraň a snažil sa ich zastrašiť. Nepomohlo to. Vlastne, ako som posledne dostal ten jeden úder do tváre, tak som vystrelil do vzduchu."
  
   Rómovia vidia situáciu úplne inak a vinu pripisujú lesnej stráži.

Ján Džurban, svedok:
   "Odkedy žijeme, nemali sme problémy, žiadne problémy ani s policajtmi, ani s nikým. On stále pre každý konárik volá žandárov.
   Tomáš Sivák, obvinený:
   "Oni teraz z ničoho nič, ja som sa zľakol, že dačo spravil, tak som mu jednu dal. Ja som sa bál.

  Napadnutý muž utrpel zranenie s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti 2 až 3 týždne. Polícia preto mladíka obvinila z útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny mu hrozí až 4-ročné väzenie.

(Zdroj: JOJ, 21.2.2013)

Prečítané: 1681
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.