Logo
Vytlačiť túto stránku

Podnik povedie C. Határ

Minister pôdohospodárstva ¼ubomír Jahnátek v piatok odvolal šéfa štátneho podniku Lesy SR Igora Viszlaia. Lesy dočasne povedie Ctibor Határ.

„Minister ho pozná niekoľko rokov a dôveruje mu,“ povedala hovorkyňa ¼. Jahnátka Magda Tóth Želeňáková.

C. Határ nie je v tomto štátnom podniku nováčikom, pôsobí v ňom od skončenia Vysokej školy lesníckej. Do volieb 2010 viedol závod v Topoľčiankach, neskôr bol jeho výrobným riaditeľom.

 

Nový šéf štátnych lesov nie je rodina s Františkom Határom, blízkym Smeru, ktorý sa spomína v údajnom spise SIS Gorila. „Nikdy sme sa nevideli,“ dodal riaditeľ Lesov SR C. Határ.

Štátny podnik povedie len dočasne, kým z výberového konania nevzíde nový riaditeľ.

¼. Jahnátek podľa Želeňákovej odvolal I. Viszlaia pre spornú zámenu poľovníckeho revíra Bagľaš na juhu Slovenska, ktorú Lesy SR uzavreli deň pred voľbami.

Predchádzajúci minister Zsolt Simon ho obhajoval.„Zistil som neuveriteľné veci, ako sa robili znalecké posudky, ako sa rýchlo 9. marca musela podpisova zmluva, pretože 10. marca boli voľby,“ tvrdí ¼. Jahnátek. 

 

I. Viszlai na kritiku nereagoval. Za jeho šéfovania Lesy SR začali predáva drevo cez elektronické aukcie a zlepšili aj svoje hospodárenie.

Za prvý kvartál tohto roku napríklad zarobili 7,8 milióna eur. To je o 500-tisíc eur viac ako pôvodne plánovali.

Vlani vykázali podľa Viszlaia zisk vyše 18 miliónov eur, rok predtým to bolo len 1,7 milióna.

(Zdroj: Sme)

Prečítané: 1326
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.