Prihlásiť
Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
Vitajte na novom fóre!
Máte skúsenosti z lesníctva, s ktorými sa chcete podeliť?
Zaujímajú Vás názory ostatných? Zapojte sa do Fóra o lese!
Všetkých tu vítame a tešíme sa na Vaše príspevky!
Nové príspevky môžu v tejto kategórii pridávať a komentovať iba registrovaní.

TÉMA: Vyberkovy sposob obnovy lesa = No1???

Vyberkovy sposob obnovy lesa = No1??? 13.07.2016 22:58 #1

Pocas citania prispevku v tlacovom mediu LESOKRUHY pod podobnym nazvom,som zacal pochybovat ci vlastne diskutujuci ziju na Slovensku.
Ono recicky su To krasne,len...
prehlasovat tento sposob obnovy lesa ako jediny spravny pre celu krajinu
-je obdobna obludnost ako sa v casoch socializmu pretlacal maximalne sposob holorubny.
- v praxi ma prave meno:Vykradanie porastov
- v dnesnej dobe za ceny tazby na kubik tazko bude stupat tento sposob v praxi.dnes je problem zohnat tazbarov na prebierky a clonne ruby..pokial sa nezmeni platba nebude To fungovat.
- poskodenie porastov je neunosne.mozete tvrdit co chcete.
- programove vyhlasenie..pekne slovne hracky..pozrite sa aj do lesa,ako sa tam pracuje,cim sa pracuje,co sa za To plati,kto ryzuje a ako ten les cez nezmyselne busines nariadenia zacina vyzerat.
-jedinym kriteriom uz vela rokov je cena za kubik tazby
Prispevkom neodsudzujem vyberkovy sposob obnovy ze je nespravny,len ho zaclenujem na miesto kam patri-medzi ostatne sposoby obnovy lesa.To znamena ze je rovnocennym sposobom ako vsetky ostatne sposoby.
Ze kde ma prednosti,To nech posudi OLH podla lokality,nadmorskej vysky,drevinoveho zlozenia,terenu,stavu porastu,ekonomickych moznosti,socialnych moznosti a dalsich suvisiacich veci...
-
  • raroh
  • raroh-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Vyberkovy sposob obnovy lesa = No1??? 14.07.2016 12:45 #2

Čo k tomu dodať. Keby výberkový hospodársky spôsob bol taký dobrý , tak by na to prišli múdre hlavy už veľmi dávno. O takom hospodárskom spôsobe môže hovoriť tretí sektor, ale nie absolvent lesníckej školy. To , že tvoria zákony ľudia bez praxe a tí ktorí v lese nikdy neboli je pre lesníctvo veľmi nebezpečné. Takto títo ľudia vo svojich vyhláseniach v médiach alebo na iných fóroch propagujú "prírode blízke hospodárenie" . Je mi z toho nanič , keď sa k danej problematike vyjadruje pracovník Lesného závodu s nulovou praxou a vekom okolo tridsiatky , keď sa k tomu vyjadruje pracovník z NLC s niekoľkými titulmi pred a za menom , tak isto s nulovou praxou a vekom okolo tridsiatky. Koľko rokov títo "výskumníci" skúmali tento hospodársky spôsob? Bol to rok-dva ? Les treba skúmať roky. A ako som už niekde spomenul , jeden výskumný pracovník skúmal jednu vec v lese a dostal titul CSc., druhý ho neskôr úplne negoval a dostal titul PhD. Vážení "výskumníci" , vo svojom výskume sa zamerajte v terajšj dobe hlavne na škody zverou , ktoré sú už na pokraji apokalipsy. Začnite už skúmať to , ako sa podpísal vami vymyslený "jemnejší spôsob hospodárenia " na terajšom žalostnom stave našich lesov. Vymyslite také technológie , aby sa uľahčila práca lesným robotníkom , napr. vymyslite motyku na vlastný pohon a podobné nezmysly a zmysly. My v praxi z vášho skúmania chrobáčikov nevyžijeme.
  • Fero 1
  • Fero 1-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci
Moderátori: ekart

Naši partneri

Silvarium.cz DYAS.EU PEFC Slovakia Drevo burza

Fytofarm Merimex Pro Populo Poprad Slovenská lesnícka komora