Lesmedium

Okrádajú LSR živnostníkov,alebo nie?

autor: Lesník
Jednoznačne áno.Stačí si prečítať bezmocné zúfalstvo ťažbárov.Užerníci sú menší problém,ako sa zdá.Keby LSR,nedávali zákazky na hrane rentabilnosti,až za ňou,ktorú podliezajú tzv.úžerníci,k tomu si berú percentá,tak by neboli takéto problémy.Treba si všimnúť,že všetky sťažnosti smerujú len na LSR,v urbároch,mestských a obecných lesoch,ako aj VLM také problémy takmer nie sú.Dva príklady,ako LSR kalkulujú ceny,pre zjednodušenie uvediem príklad z pestovateľskej činnosti.Časovka pre živnostníka pre práce s motorovou pílou 4,0 eur na hodinu,mzdová tarifa pre ochranu kultúr 3,30 eur na hodinu.Treba si pripomenúť,že minimálne odvody sú takmer 10,00 eur, na deň,k tomu doprava, o iných nákladoch ani nehovorím.Toto je priama podpora čiernej práce,každému musí byť jasné,že legálnymi postupmi to nemôže vyjsť.
sekcia: Archívne fórum, 26.12 2015 16:48
autor: neznámy
súhlasím s tebou lesník, tento stav je neúnosný pre živnostníka, ale čo robiť, kde sa obrátiť, aby sme dosiahli okamžitú nápravu, keď tí čo to dostali sprostými zákonmi do tejto kritickej situácie s tým nechcú nič urobiť, takto im to vyhovuje, ministri majú cez kone založené úžernícke firmy a zákony sú z ich dielne, samozrejme šité na ich mieru, a teraz ich skús presvedčiť, že je to celé zlé, tu sú len dve možnosti, buď by to vyriešil medzinárodný súd pre ľudské práva Štrázburg , alebo ľudská sila, hrubá sila, ale určite je najvyšší čas s tým niečo urobiť.
26.12 2015 17:18
autor: neznámy
Ten stav neunosny pre zivnostnika bude dovtedy dokedy bude co len jeden blbec za tie ceny robit nikoho na silu v lese nik nedrzi a ked nebude mat kto robit tak sa aj ceny aj zadavanie prac zmeni mate to moznost zmenit k lepsiemu len vy zivnostnici spravca ani uzernik tu robotu za vas nespravi tak sa uz konecne zobudte!!!!!
27.12 2015 9:26
autor: neznámy
pekne si to napisal peter.takych blbcov je v hore velmi vela.ale pravda je aj to ze vas v lese nikto nasilu nedrzi ked sa vam nepaci chodte robit inu robotu.
27.12 2015 20:37
autor: neznámy
akú inú ? my čo máme 50 rokov, tak kde máme ísť, akurát tak na úrad a niekomu to nevysvetlíš, ale nám tá tvrdá lesná robota prirástla k srdcu, a ťažko je teraz na staré kolená začínať niečo iné, a ešte aby ťa to aj bavilo, začiatky sú vždy ťažké.
27.12 2015 21:05
autor: neznámy
to každý vie, že nás LSR okrádajú, vieme to my a vedia to veľmi dobre aj oni, ale to sú následky chorej politiky, táto jednofarebná všemohúca vláda naschvaľovala nezmyselných debilných zákonov, ktoré sú len pre nich,ako píše živnostník, všade sú ľudia z hora a kde sa dostane človek ( ak sa to dá nazvať človekom) z najvyšších poschodí,tak tam všetko končí a hlavne živnostník, pokiaľ to bude takto fungovať, živnostníkov nič dobré nečaká a to nie len v LH, ale vo všetkých odvetviach v tomto štáte, od nového roku sa zvýšila min. mzda, tak samozrejme živnostníkom sa zvyšujú odvody, ale pozor, cena za robotu sa znížila, no je toto normálne ? všetci od najnižšieho úradníčka, až po najvyššieho úpenlivo pracujú na tom aby zničili živnostníkov, z roka na rok je to horšie, nemá zmysel v tom ďalej pokračovať, proti vetru sa síkať nedá, tu už nepomôže, len tvrdý boj, všetko iné je zbytočné, na hrubé vrece patrí hrubá záplata.
29.12 2015 12:59
autor: neznámy
Mas pravdu tu pomoze len hruba sila inak sa toto neskonci vsade inde sa ludia maju lepsie ako na tomto socialnom skurvenom slovensku ale v innych statoch chcu pomoct ludom ale lu ficovy oligarchovia seru na vsetkych je mi na grcanie z tochto skorumpovaneho statu uz nech je po volbach a volim Kotlebu ten moze este nieco zmenit ale tyto pajaci od 89 teho po teraz neurobia nic fuj hanba vam vy zvery
29.12 2015 13:40
autor: neznámy
OKRÁDAJÚ.NEROBIŤ!!!!!!!!!!!!
29.12 2015 21:12
autor: neznámy
Zlaté 90roky vtedy by sa taký problém riešil uplne inak
13.1 2016 19:20
autor: neznámy
ako?
13.1 2016 20:52