Lesmedium

práca v lese

autor: neznámy
Každý kto je len trocha človekom a pozná prácu v lese uzná, že je obzvlášť namáhavá, škodlivá a nebezpečná. Rokmi jej často podľahnú aj silní a húževnatí chlapi. Málokto vydrží až do dôchodku. Nemali by mať takéto povolania nárok na predčasný dôchodok?
sekcia: Archívne fórum, 5.11 2015 15:40
autor: neznámy
Kde ty zijes ze skor do dvochdku budes robit do 75 a po hore budes chdit z franuzkimi barlami este ta budu dvaja podopierat alebo zdochnes tam pri strome len aby ti nemuseli dat aj tak biedny dvochodok ved oni robia vseto pre ludi nevies o tom ano robia ale nie pre chudobu ale pre seba v Polsku Rumunsku Madarsku v Cechach sa maju lepsie ako tu krasa tu zit
5.11 2015 16:41
autor: neznámy
ano, ale to by si musel pracovat ako zamestnenec sl.
5.11 2015 18:41
autor: neznámy
Ty mozu robit do 100 rokou chudatka ved nic nerobia len co sa navazaju na drahych autach a horu poznaju len z cesty lebo su nie schopny vystupit z auta banda darmozracou a uzernikou ako pvedal jeden tazobny technik jednejLS a LZ ze nic neciti keby to povedal mne tak by citil ale nie uplatok
5.11 2015 18:48
autor: neznámy
Ano za cias komunizmu by si mal urcite narok na predcasny dochodok.ale v dnesnej dobe zabudni.podakuj sa tym ktori strngali s klucmi v 89tom roku.makajte dalej na uzernikov ko..ti sprosty a do dochodku nepojdete ani po smrti.lesu zdar.
5.11 2015 21:48
autor: neznámy
Čudujem sa, že za takých podmienok robíte...viem a chápem, že rodiny treba živiť a že je to vaša obživa, ale pokiaľ budete len nadávať, tak sa to nikdy nezmení...mali by ste chlapsky začať konať, lebo toto nariekanie nič neprinesie!
6.11 2015 7:01
autor: neznámy
Drahí lesní robotníci, ťažko pracujúci človek nemá nárok na žiadne výhody v tomto štáte, berú ho ako odpad spoločnosti, toto zriadenie nepotrebuje robotníkov, ale policajtov, a armádu na ochranu zlodejov pred robotníkom, čím menej robošov, a viac vojakov,policajtov,a rôznych ťažko ozbrojených zložiek, tím je to pre nich výhodnejšie, cítia sa bezpečnejšie, to nevadí, že je to neekonomické, peňazí je v štáte dosť, veď sa pozrite koľké miliony darujú zahraničným investorom, a ešte som zabudol na PRP, ale za tým tiež bude nejaký svetár, Slovákovi by toľko nedali, jedine, že by to bola ich firma. slovenská vláda si vytvorila z tejto republiky vlastný biznis, zlatú klietku, a pre voliča väzenie v najprísnejšej skupine, a čo nás ešte čaká po voľbách, to si nechcem ani predstaviť.
6.11 2015 7:14
autor: neznámy
hovorím už dávno lesného robotníka maju dnes len za otroka a za uplne nič ...ved si len zoberte kolko bolo smrtelných a vážnych pracovných urazov v lesoch len tento rok a to nikoho netrapi?Jednoducho treba prestat pracovat pre užernikov a štane lesy inak nikdy lepšie nebude
6.11 2015 9:20
autor: neznámy
Ja idem od nového roku na Čechy, seriem na celé štátne lesy, aj na celý úžernícky skurvený štát, tu si ťa nikto neváži ani toľko, ako to hovädo v maštali.
6.11 2015 15:09
autor: neznámy
Súhlasím, treba sa hýbať s tejto republiky preč, tam kde si ťa vážia a česi si vedia vážiť a oceniť robotného človeka, tu ak sa chytíš roboty, tak prídeš o všetko, aj od elektriky ťa odstrihnú, nestačíš robiť na odvody a úžerníkov, na slovensku sú veľmi zlé podmienky, pre slovenského pracovitého človeka, v tom okamihu, ako založíš živnosť si odsúdený na zánik, stávaš sa štvanou zverou, korisťou pre úžerníkov a exekútorov, niečo strašné, čo dokážu urobiť chorí. dementní politici, s krásneho štátu a nedajú si to vysvetliť,stále pokračujú v nezmyselnej politike, ktorá je proti robotnému človeku na slovensku, a tu robia veľkú chybu, to sa im raz vypomstí, ľudí doženú k občianskej vojne, inak to nemôže skončiť.
7.11 2015 8:12
autor: neznámy
Predcasny dochodok by bol super pre lesnych robotnikov ale bohuzial zijeme na slovensku takze mame smolu.dufam ze sa pri nasej praci dozijeme v zdravi normalneho starobneho dochodku.ruky a chrbat uz mam teraz odpalene a to mi do dochodku treba makat 10 rokov.nemam ani predstavu ako to zvladnem.prajem vsetkym lesnim robotnikom vela sil a zvysenie ceny prac minimalne o 100percent.lesu zdar.
8.11 2015 20:38
autor: neznámy
Jáj kamarát, ty si na tom pomerne dobre, mne chýba do dôchodku 15 rokov a už je chrbtica v riti celá komplet, a ruky to sa mi trasie ako drozdovi riť, bol by som dobrý do pekárni buchty posýpať cukrom, už som sa bol aj ponúkať, ale že majú takých dosť a v lepšej kondícii, tak neostáva len drviť ďalej v lese, na čerstvom vzduchu, ale to nesmieš zúfať, ja ti poradím, musíš si nakúpiť za igelitku ibalgínu a si za vodou, ja ráno dám štyri tabletky 400 ibalgin a lietam po hore ako včielka maja, skús to a nebude sa ti chcieť ísť do dôchodku ani v 70-tke, len po pol roku treba zmeniť značku,aby si nebol závislák, najlepší je brufénik a ešte keď ho zaleješ rumom, nevieš o sile. a netreba ti ani cenu zvyšovať, stačí zvýšiť dávku brufénu a rumu, a fičíš ako lokomotíva, toto všetko musí biť povinná výbava ťažbára nad 40 rokov, myslím že komunisti to mali aj v zákoniku práce a prísne sa to dodržiavalo, ale títo trhani ti nedajú nič, tak je to milý kolega, len netreba zúfať, ráno sa nafetuj tabletkámi, ak je málo štyri tak daj šesť a hybáj do výkonu,veď čo by bez nás robili tie tisíce lesných pánov a úžerníkov a všetci majú rodiny, nebolo by ti ich ľúto? sa zamysli !!!
9.11 2015 13:55
autor: neznámy
Ja to tiez takto praktizujem uz davno lebo by som zdochol ako pes a uzernici a lesny papalasi by co robili ale ani zdochnut nemozem lebo ma ani zahrabat nebudu mat za co jedine hodit pod vyvrat a postvit ho spat ale tu nepomoze nic len sa zjednotit a najebat tejto havedi po hlavach inak sa tu nezmeni nic na tomto skorumpovanom a skurvenom slovensku nas krcia chorobi a bieda a uzernik je cim dalej tym zdravsi a krasne pribera uz ma to prestava bavit
9.11 2015 15:29
autor: neznámy
je to tak, pozri aj na copatého, je vyžratý ako vietnamské prasa, už ho koža neobchodí, keď žmurkne tak zakaždým aj prdne a ťažbárom na sluche aj kosu nakuješ, hrozné čoho sme sa dožili.
9.11 2015 15:50
autor: neznámy
To je ono.
10.11 2015 7:37
autor: neznámy
Zdar lesaci u nas v čr.je to same,tady si taky nikdo nevaži tvoji dřiny a duchodu se taky nedožijem,je to tady samej zloděj
22.11 2015 14:37
autor: neznámy
robert, tak s tím niečo urobte, veď česi sa skôr zmobilizujú ako slovač, a ak bude potrebné pomôcť, aspoň účasťou na štrajku, tak sme vám určite nápomocní, len nám dajte vedieť, bratia si musia pomáhať,
22.11 2015 17:17