Lesmedium

Poľovníctvo

autor: Braňo
Ahojte, chcem sa vás opýtať na poľovníctvo:

pred týždňom sa u nás konalo zhromaždenie vlastníkov poľovných pozemkov, o výkon práva poľovníctva sa uchádzali dve poľovnícke organizácie ani jedna nemala potrebné hlasy na vytvorenie revíru, iba po hlasovaní pozemkového fondu. mnohý členovia sa nechali zastupovať splnomocnením. moja otázka by znela:

Môžu vlastníci poľovných pozemkov znova zvolať zhromaždenie a znova hlasovať o užívateľovi poľovného revíru? (tým by niektorí zmenili svoje rozhodnutie a zahlasovali za druhú poľovnícku organizáciu - splnomocnenie by dostala druhá strana)

Môže zhromaždenie vlastníkov poľovných pozemkov zmeniť takto svoje rozhodnutie?

sekcia: Archívne fórum, 13.3 2015 18:01
autor: neznámy
na zvolanie je potrebna 1/3 vymery z celkovej vymery polovneho reviru, na to aby sa rozhodlo je potrebna nadpolovicna vacsina z vymery reviru, pokial este o novom uzivatelovi lesny odbor nerozhodol, je to jednoduchsie, treba davat pozor aby neboli este najomne zmluvy. da sa to zrusit aj vtedy len je to komplikovanejsie
18.3 2015 8:02
autor: neznámy
najprv vysvetlí vetu: iba po hlasovaní pozemkového fondu !
lebo ak niektorá strana ,niektorí drobní vlastníci + poz.fond získali 51 %,tak hlasovanie je platné .
18.3 2015 14:41
autor: neznámy
vlastnici + fond boli cez 50%,
lenze vlastnici chcu nove hlasovanie, tym menia svoje povodne a rozhodnut inak
18.3 2015 18:43
autor: neznámy
Ak vlastníci + SPF odhlasovali nadpolovičnou výmerou nájom revíru konkrétnej poľovníckej organizácii mala by byť o tom spísaná notárska zápisnica a mala by sa vyhotoviť a podpísať nájomná zmluva.
18.3 2015 21:18
autor: neznámy
Postup by mal byť nasledovný: po schválení nájmu ,tej či druhej strane, musia sa zvoliť aspoň 2 zástupcovia VPP/nadpolovičnou väčšinou/,spíše sa notárska zápisnica o priebehu schôdze,a týto dvaja zástupcovia/,,štatútari VPP " /majú právomoc uzatvárať zmluvy s odsúhlaseným prenajímateľom revíru.
Stačí,ak to odmietnu /napr.pr zistené,dodatočné,nejaké nezrovnalosti ..... ,musí sa zvolať nové VZ VPP.
20.3 2015 8:48