Lesmedium

Ukončenie činnosti v dozornej rade.

autor: Milan
Dobrý deň. Chcel, by som Vás poprosiť o informáciu. Som členom dozornej rady pozemkového spoločenstva podľa zákona 97/2013 Zz. V zmysle volebného poriadku je volebné obdobie päťročné. Výbor a dozornú radu výlučne volí zhromaždenie. Člena dozornej rady v zmysle volebného poriadku, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou Zmluvy o založení pozemkového spoločenstva, ak o uvoľnenie nepožiada sám, môže zhromaždenie odvolať za závažné porušenie zákona 97/2013, alebo z dôvodu neplnenia si povinnosti. Chcem sám požiadať o ukončenie činnosti v dozornej rade. Od akého momentu prestávam, byť členom dozornej rady.
sekcia: Archívne fórum, 3.5 2014 19:48
autor: neznámy
Zakon to neupravuje, zavisi ci to mate upravene v zmluve o zalozeni, resp. odporucam pozriet este obciansky zakonnik, mandat by mal zaniknut oznamenim vyboru ze sa mandatu vzdavate, nasledne by sa malo zvolat zhromazdenie a doplnit uvolnene miesto, den zaniku mandatu si mozte aj dohodnut, napr do konania najblizsieho zhromazdenia

funkcie v organoch su dobrovolne a nemozno nikoho nutit aby zotrval vo svojej funkcii

niektore spolocenstva maju nahradnikov, a len doplnia clena na volne miesto, tyto mali byt odsuhlaseny pri volbach
4.5 2014 11:32
autor: neznámy
Ak som dobre pochopil, tak ukončenie funkcie člena dorornej rady je účinné dňom doručenia písomného oznámenia o vzdaní sa funkcie predsedovi pozemkového spoločenstva a predsedovi dozornej rady.
4.5 2014 19:23
autor: neznámy
ak vam to stanovy alebo zmluva neupravuje, tak je to podla toho ako si to zadas v oznameni o vzdani sa funkcie.

tieto funkcie su dobrovolne nemozno nikoho nutit aby ju vykonaval bez jeho suhlasu. ak dorucite oznamenie o vzdani sa funkcie s okamzitou platnostou tak v case dorucenia prestavate byt vo svojej doterajsej funkcii.

vsetky dalsie ukony spolocenstva mozu viest iba k doplneniu clena organu spolocnetva, pretoze zakon ustanovuje pocet clenov organov, takze vsetky dalsie ukony su v rozpore so zakonom, ma sa zvolat zhromazdenie a doplnit si clena organu.
6.5 2014 19:47
autor: neznámy
Aké ďalšie úkony v rozpore zo zákonom máte na mysli , ďakujem.
7.5 2014 19:26
autor: neznámy
Zakon stanovuje min pocet organov spolocenstva, ak vsak klesne pocet pod minimalnu hranicu, fungovanie takehoto organu je v rozpore so zakonom a moze konat len vo veciach (ukonoch) ktore vedu k naplneniu daneho organu do zakonom predpisaneho poctu, takze musi zvolat zhromazdenie a zvolit clena organu.

nemalo by konat nic ine, napr podpisovat zmluvy, narabat s financiami a pod, pretoze svoju kompetenciu stratil s tym ze sa znizil pocet jeho clenov pod zakonom predpisane minimum
8.5 2014 15:04