Lesmedium

Výzva na zverejnenie zmluvy o založení.

autor: neznámy
Vyzývam výbor PS Čaradice na zverejnenie zmluvy o založení na internete, alebo na obecnej tabuli, aby sme vedeli, čo odsúhlasila nadpolovičná väčšina vlastníkov.

Bolo by žiadúce, zverejniť aj telefónny kontakt na niektorého člena výboru.

sekcia: Archívne fórum, 28.3 2014 21:01
autor: neznámy
Milý neprihlásený autor.
Tebe sa tiažilo prihlásiť pod menom hoci aj vymysleným a očakávaš, že niekto, bude skákať ako pískaš.
29.3 2014 17:22
autor: neznámy
Milý neprihlásený Vlado. Výzva bola adresovaná výboru PS, ktorého som spoluvlastníkom.Predseda sľúbil jej uverejnenie po registrácii.
Ako aj zvolanie valného zhromaždenia v mesiaci apríl.
Ani len kontakt nie je zverejnený na nikoho z výboru.
Ako máme vedieť, aké sú naše práva a povinnosti? Je to normálne?

Chceš vedieť moje meno? K čomu by ti bolo?
Výbor si ho domyslí.
Prečo by mali skákať ako pískam ? Ty si tiež jeden z tých, ktorým je ľahostajné, čo je v zmluve napísané? Nezaujíma ťa zákonnosť postupov, odhlasuješ, ako ti niekto niečo naservíruje , posedíš, popočúvaš a keď sa od Teba žiada zdvihnúť ruku, tak ju zdvihneš.Veď kto by sa trápil rozmýšľaním
či je to v súlade so zákonom , alebo nie.
Stačí, že dostaneme fĺašu piva a k tomu tanier gulášu.
Myslíš, že stanovy a zmluva majú byť Tabu?
Napadol ma v tejto súvislosti Shakespeare - Hamlet a Klaudius.
29.3 2014 21:51
autor: neznámy
Vidíš, ani Shakespeare neutajoval mená svojich divadelných postáv.
Mohol by, ale bola by to zlá komunikácia medzi dejom a divákmi.
30.3 2014 16:04
autor: neznámy
Naozaj je dôležité moje meno? Je nás viac.Nemáme vo výbore žiadneho Vlada. A okrem toho, neviem o nikom z nášho spoločenstva, že sa rozumie danej problematike pozemkových spoločností a hlavne judikatúry tak, ako Ty.
Myslíš, že nemáme právo na žiadané dokumenty?
To my k Tebe nepasuje, po prečítaní Tvojich príspevkov. Alebo ten Vlado, nie si ty?.

30.3 2014 20:11
autor: neznámy
Som. A ako si si mohol aj všimnúť, dobre mi lezie na nervy, ak mám oslovovať - neprihlásený autor s dátumom a časom.
Do načatej témy sa zvyknú prihlasovať aj ďalší a niekedy je namieste reagovať aj na tých.
A teraz k tvojej výzve. Vyzývaš výbor PS Čaradnice. Možno, že si mohol rovno využiť bútľavú vŕbu, ale voľba bola na tebe.
Môžem ťa akurát naviesť na adresár funkcionárov spoločenstva. Nájdeš ho
v registri lesných spoločenstiev. Nastav sa na www.mpsr.sk. Na web stránke ministerstva sa posúvaj po ľavej strane kým nenarazíš na Portál lesných úradov. Keď naň klepneš tak zistíš, že si mohol rovno volať www.lesnyurad.sk. (To som si všimol len teraz.) Nad záhlavím ľavého stĺpca je okienko do ktorého sa zadáva lesný úrad, ktorý ťa zaujíma. A potom si vyhľadaj položku Register pozemkových spoločenstiev. Ak by si už aj predtým nevedel ako pokračovať, tak od toho miesta už budeš určite vedieť.

Pokiaľ ide o spoločenskú zmluvu, tak si má výbor pokladať za psiu povinnosť ju sprístupniť pre každého člena. V záujme šetrenia nákladov možno len tomu, kto o ňu prejaví záujem. Ale v zásade pre každého.
31.3 2014 7:40
autor: neznámy
Som len jeden z mnohých vlastníkov, ktorý vôbec nevieme, čo bolo v zmluve
odsúhlasené jej bleskovým prečítaním, ako aj stanov.
Stavím sa, že ani jeden vlastník,okrem výboru nevie, čo vlastne odsúhlasili.
Žiadali sme doporučeným listom výbor o zverejnenie, doteraz sa tak nestalo.
Pritom podľa mojich prepočtov z príjmu predaja dreva, by sme mali mať na účte ešte okolo 40 tisíc-Eur. Nie je to malá suma.
Všetko sa robí divne. Na tejto stránke bolo písané o poz. spoločnosti bez právnej subjektivity.
Napr. aj také hospodárenie : Príjem a výdaj. Aj ty si bol v tejto téme zapojený.
Poz. spoločenstvo bez právnej sub., malo povinnosť každý rok zaslať každému členovi spoločenstva výšku jeho podielu na celkových príjmoch a výdavkoch podľa spoluvlastníckeho podielu , ktorý potom priznáva každý člen spoločenstva v podanom daňovom priznaní podľa §6 ods.1/ 181/1995 Z.z, podľa §10 ods 2 zákona o dani z príjmov.
Pri zdaňovaní podielu na príjmoch, nie je podstatná suma, skutočne vyplatených fin. prostriedkov fyzickej osobe.
To je jeden z príkladov, že u nás sa nič takéto nikdy od založenia nedávalo.
Výbor bol bez právneho postavenia a ten výbor rozhodoval o všetkom : Ani jeden jeho člen, nemal splnomocnenie od vlastníkov, ako to vyžadoval zákon.
Poznám všetkých osobne.
Lesný úrad mi vyšiel v ústrety a zmluvu mi pošle.Ja si však myslím, že to malo byť povinnosťou výboru a zverejniť ju tak, ako bolo prisĺúbené- na obecnej tabuli.

Je to, akoby sme žili v stredoveku, v čase temna a nie 21. storočí.Je mi smutno z apatie ľudí, akoby stratili všetkú nádej a na všetko rezignujú, alebo sa dajú
manipulovať a uveria planým sľubom bez toho, aby zdvihli ohnutý chrbát a postavili sa nebáť povedať pravdu rovno do tváre a nie byť poslušnými ovečkami.
Prepáč za ten 2Xy.

31.3 2014 9:59
autor: neznámy
Nuž 2XY. Niekomu možno nestačí doporučený list, ale až výzva od prokurátora. Ale tí, čo majú hrošiu kožu sa takejto možnosti neboja, lebo rátajú s tým, že nie každému sa chce riskovať, aby si naňho ukazovali ľudia prstom. Aha, to je ten čo .... Kvôli ktorému musíme začať platiť dane (a podobne.)
Niekedy aj výbor napriek svojej najlepšej vôli koná chybne, lebo si zle vykladá zákon. A keď sa k tomu ešte aj pridá úmysel, tak je to hotová katastrofa.
Na našom valnom zhromaždení dostal každý člen doplnok ku zmluve vyplývajúci z prispôsobovaniu zmluvy k novému zákonu a aj úplné znenie.
Možno, že nebolo správne, že až pri príchode na valné zhromaždenie, ale pozrel by sa niekto na to pred schôdzou? Na schôdzi už dupľom nie, lebo každý by si to nechal doma. Iná vec by pravda bola, ak by bola všeobecná nespokojnosť s poriadkami v spoločenstve. Vtedy by bolo nutné, aby každý dostal zmluvu ešte pred schôdzou, aby mohol do nej naformulovať prípadné úpravy.
Ten tvoj záverečný odstavec asi triafa klinček po hlavičke.
Rezignácia nie vždy vyplýva z toho, že ľudia stratili nádej, ale aj z toho, že sú pohodlní a či zodpovední. Nie každý zodpovedný človek je ochotný stať sa predsedom, ak sa na to svojimi schopnosťami necíti. A ak je pohodlný, tak radšej kašle na to ako riadi spoločenstvo predseda ako by sa mal sám do niečoho montovať. To hovorím podľa seba. Aj keď nie vo vzťahu k lesnému spoločenstvu.
A pokiaľ ide o stratu nádeje. Neviem, či človek stráca viac nádeje kvôli tomu, že sa musí pretĺkať nezmyselnými zákonmi respektíve ich výkladov alebo kvôli tomu, že ho nechápe okolie. V každom prípade nie je to na potešenie.


31.3 2014 11:52
autor: neznámy
Takýto stav je v mnohých spoločenstvách. Jednoducho takáto forma organizácie je feudálnym prežitkom, ktorý už dávno nemá svoje opodstatnenie. Je najvyšší čas to riešiť.
31.3 2014 13:17
autor: neznámy
Vážený pán predseda.PS Čaradice , zmuvu už máme a aj stanovy spoločnosti.
Mali by ste sa pozrieť niekde, kde sa neboja zmuvu zverejniť.

Vlado, u nás výbor si bol vedomý, že zákon nedodržuje. Bol každoročne upozorňovaný na pochybenia a konal stále rovnako.
Hovorí sa, že raz pohár pretečie.Potom už nie je cesty späť.
,
2.4 2014 20:50
autor: neznámy
Požiadajte o kopiu na OKRESNOM URADE,pozemkovy a lesny odbor.Ak je už zmluva schvalena je to zbytočne teraz kritizovať .Podielnici sa maju zaujimať o svoj majetok a nie čumieť ako teľata na VH. Bedač Slovenska volte si stale tych politikov čo Vas ojebuju už 20rokov.
6.4 2014 2:01
autor: neznámy
Zmluvu máme práve z Pozemkového a lesného úradu.
Ak ste v prevahe , akú máte šancu niečo presadiť? Prečítajte si všetky príspevky.pod 2xy.Náš pán predseda je zástupca starostu, za stranu SMER.
6.4 2014 18:15