Lesmedium

OLH- práva a povinnosti.

autor: neznámy
Mňa zaujíma čiste z teoretického hľadiska, či môže OLH poveriť značkovaním

/vydať ciachu, alebo aký je presný odborný termín/ napr.člena spoločenstva, zodpovedného za obobratie napíleného dreva.

Kde v zákone je ustanovenie, takýchto práv a povinností.

sekcia: Archívne fórum, 23.2 2014 13:29
autor: neznámy
olh podla zakona o lesoch nemusi vyznacovat.vyznacenie zabezpecuje obhospodarovatel.olh zodpoveda za vyznacovanie.tak isto olh nema nic s ciacou ani z odoberanim dreva.to je v rezii spolocenstva a ich vnutornych smernic.povinost olh paragraf 48 lesneho zakona
24.2 2014 7:56
autor: neznámy
To znamená, že ja ako súkromný obhospodarovateľ lesa si môžem označiť stromy ktoré chcem, dôležité je aby nebol prekročený celkový plán výrubu?
Samozrejme , že sa to týka suchárov,a vývrat.
Načo mi je potom OLH, mne je to v zákone §48 nejasné, som strojár a táto oblasť mi je cudzia
24.2 2014 8:54
autor: neznámy
Mozete ale nie ktore chcete.Vyznacujete podla informacii OLH, Nevyznacuju sa suchare, vyvraty a zlomy od 3 m. Ak si vyznacovat netrufate ked hovorite ze ste strojar tak poziadate niekoho kto to vie alebo OLH a zaplatite mu. Za to co vyznacite zodpoveda OLH. Mat olh je povinost zo zakona a treba ju respektovat, OLH to nieje len o vyznacovani a suhlasoch na tazbu, to je len minimalny zlomok cinnosti. keby to bolo len o vyznacovani tak je to kurz na 5min a nie stusium na 4 - 8 rokov. Verte je to pomerne zlozita debata a vela roznych nazorov o OLH. Mozno ak sa zmeni zakon a v nom povinost mat OLH potom to bude zas o niecom inom. Berte to tak ze aj kazdy zivnostnik ma prevazne ekonomku hoci si to tiez mozno vie urobit uctovnictvo sam ale kedze je to zlozite tak si ju zadovazi .Urcite je vela vlastnikov ktori sa cuduju naco OLH mam ale zatial to trba respektovat.
24.2 2014 10:53