Lesmedium

PO ROKU PODPRIEMERNEHO ZAUJMU

autor: raroh
Nerozhodne sa prevadzkovatel Tejto stranky,po ročnej skusenosti dehonestacii ,,Fórume o lese´´vrátit celu vec na začiatok??teda bez povinnosti registracie??

Myslim ze je lepsie viest neaku diskusiu aj ked bez identifikacie,ako nediskutovat vobec...

A prevadzkovatel ma aj ine moznosti zablokovat neprisposobyvych diskutujucich..

sekcia: Archívne fórum, 30.1 2013 21:37
autor: Vlado G
Ja osobne si myslím, že živosť, alebo neživosť diskusie nie je zakopaná v prihlasovaní. Kto si naozaj myslí, že je vhodné, aby zareagoval, tak tomu zaregistrovanie sa a teda neskoršie prihlásenie sa, by nemalo byť prekážkou.
Je to asi dané tým, že fórum nie je v strede záujmu zainteresovaných.
Nech už je tým zainteresovaným hocikto. Či už vlastník lesa drobný, alebo nedrobný, lesné spoločenstvá alebo poslanci. Chápem, že je to aj mimo záujmu zainteresovaných poslancov. Na malom fóre sa predsa nezviditelnia. Parlamentný výbor by mal do konca marca 2013 prerokovať nový zákon o pozemkových spoločenstvách. Určite nikto z jeho členov sa nebude kvôli malému záujmu jednotlivých vlastníkov na tomto fóre prezentovať svoje názory.

Avšak, domnievam sa, že pri prihlasovaní, by nemalo byť potrebné heslo.
To aj ja pociťujem ako prekážku zapojenia sa do diskusie. Heslo do fóra predsa nie je niečo, čo každodenne potrebujem. A ak ho zabudnem, radšej nereagujem, ako spustím akciu zabudol som heslo.
Autori by sa hádam aj mali prihlasovať s heslom, ale za tu komplikáciu v programovaní by to nestálo. Ani tam nevidím potrebu hesla.
31.1 2013 10:11
autor: admin
Používame azda najjednoduchšiu formu registrácie a prihlasovania. Len e-mail a heslo. Bez potreby zadať heslo by sa niekto nepovolaný mohol vydávať za majiteľa cudzej e-mailovej adresy a boli by sme tam, kde sme boli. Pod hrozbou žalôb. Prihlasovanie sa je dnes štandard v diskusiách na internete. Možno sa teraz diskutuje menej a širšiu diskusiu nahradila skôr poradňa - no keď niekto vie či aspoň chce pomôcť, tak to urobí. Zbavili sme sa množstva neplodného balastu, iste, za cenu skromnejších odpovedí.
Ak však neprilasovanie sa pokladáte za také dôležité, dávajte nám o tom vedieť. Keď bude o návrat k starému naozaj veľký záujem, môžeme pokusne zrušiť povinnosť prihlasovať sa a uvideli by sme, čo to urobí.
1.2 2013 11:36
autor: raroh
Ha,ha,ha..ak si mysli :Admin,ze niekto kto zada Svoje prihlasovacie udaje pod emailovou adresou,a bude nedostihnutelny za Svoje vyroky.tak To je omyl.ked niekto zada Svoju emailovu adresu,lepsi IT-čkar vypatra z ktoreho počitača sa dotyčny pripaja.myslite si že niekto bude ryskovat Svoje miesto ,pripadne Svoju intimitu a pokoj v rodine za informacie o korupcii a trestnej cinnosti v lesnom hospodarstve a polovnictve na Tejto stranke??
pokial bude diskusia podmienena registraciou na Tychto pravidlach,mam dojem ze je Tato stranka vazalom politickych stran a diktaturou zaujmovych skupin..
pokial sa nezmenia pravidla,je Forum o lese len vysmech lesa ako sucasti prirody a ludi ktori ziju v lese a lesom.. :-(
2.2 2013 18:36
autor: admin
Pán raroh, nie celkom rozumiem, čo chcete vyjadriť. Že keď niekto uvedie pri prihlasovaní svoju e-mailovu adresu (mimochodom nezverejňovanú), možno ho vystopovať a ublížiť mu za názor? Alebo, že je jedno či niekto uvedie svoju e-mailovu adresu, aj tak ho možno vystopovať a ublížiť mu za prejavený názor? Takže tak-či onak je nebezpečné diskutovať na internete? Alebo že naša redakcia organizuje fórum o lese, aby vystopovala politických nepriateľov? Koho nepriateľov? Našich politických nepriateľov? A to je akože kto?
E-mailová adresa je pre nás kontakt so živým človekom. Keby napríklad niekto napísal, že Jožo je somár a ten Jožo by sa nám vyhrážal žalobou, môžme ho presmerovať, nech si to vydiskutuje prostredníctvom konkrétnej e-mailovej adresy. Nežiadame od diskutujúcich meno, telefón či adresu trvalého bydliska, ako je to bežné na iných stránkach. Len trochu solidárnosti s nami a spoluzodpovednosti.
4.2 2013 12:36
autor: Marek
Myslieť si že, kvôli vyjadreniu svojho názoru po registrácii prídem o prácu už hraničí s paranojou.
Adminovi: Pre mňa momentálna forma registrácia, určite nie je žiadny problém, práve naopak. Treba sa inšpirovať populárnymi diskusnými fórami napr.: možnosť odpovedať priamo na skorej napísaný príspevok, možnosť označiť ho za zaujímavý, zoradenie príspevkov podľa rôznych kritérií. Čiže nie pokusne zrušiť povinnosť prihlasovať sa, ale práve naopak, dať možnosť diskutujúcim vytvoriť si funkčný profil, v ktorom si budem môcť ja, aj ostatný, pozrieť všetky moje príspevky alebo nejaké aktivity.
Ale toto všetko, by asi aj niečo stálo a oplatilo by sa to len pri väčšom počte diskutujúcich. Ale to už je Vaša starosť.
To je len moje skromné prianie: živá diskusia na lesnícku tému a prehľadné a zaujímavé diskusné fórum.
8.2 2013 10:23
autor: raroh
Stale nechapete co sa tu riesi.myslim ze pocet prispevkov od povinnej registracie hovori za seba.blakotat tu o priemernych veciach nema pre verejnost ziaden zmysel.
Ano,myslim ze ked Tu poukazem na korupciu ktoru by som vedel aj dokazat,cez Vase nove pravidla Ma dokazu identifikovat.takze,sice je Mi to luto,ale nebudem tu pisat o skutocnom diani v lesnom hospodarstve,lebo Moj chlieb Mi je milsi,ako
registrovane komentare o diani na Slovensku.
Marek,Ty si asi momentalne spadol z mesiaca.nik Tu nie je zvedavy na otrepane frazy.ale na skutocne realne postrehy,ako To Tu funguje..
Poucky si precitame v zakonoch,a hold skutocnost je o uplne niecom inom...
8.2 2013 17:15
autor: admin
Marek, ďakujem za pochopenie a podporu, rarohovi nezazlievam obavy, skor ich neprekonávanie. Živá a vecná diskusia, to je aj naše prianie. Len tá cesta k nej...
11.2 2013 9:52
autor: raroh
Zbytočna To vecna diskusia ked sa obyčajni ludia boja do nej zapojit.možno preto že už maju Tohoto všetkeho plne zuby a možno preto,že za mnoho desaťročí boli trestani za Svoje nazory,a zial To pokračuje aj v dnešnych časoch.
Korupcia na Slovensku vladne od obecnych uradov až po hrad.
Stači spomenut neprimerane naroky od starostov az po vlastnikov pozemkov,dotknutych pri obhospodarovaní lesa..dohoda je takmer nemožna a zvačša na ukor obhospodarovatelov lesov.žiaden konkretny postup,len frazy zo zakona a nasledne sudne tahanice do nekonecna.
Čo tak diktovane ceny dreva od odberatelov vyvolenych,zvyhodnovanie vyvolenych firiem previazanych z politickymi stranami,najom revirov vyvolenym skupinam-pokračuje do dnes..tajne otvaranie vysledkov vyberovych konaní,zbabrane vyberove konania bez postihu zodpovednych,prehliadanie hospodarenia v lesoch od Lesnych uradov.nulova kontrola hospodarenia v sukromnych,urbarskych,cirkevnych ale aj statnych lesoch..
Zavadzanie a doslovne rabovanie vlastnikov lesov od pochybnych firiem (beztrestne),prehliadanie romskych rabovaciek lesa(99 percent beztrestne)
totalne nezvladnutie manazmentu zveri od ministerstva az po vykon polovnictva(mam na mysli abnormalne stavy,niekde aj 400 percentne nad normovane stavy,je vhodne tu dodrziavat kryteria chovnosti??)
Ked Toto vsetko zhrniem,mam pocit že sa ani nenachadzame v EU,ale niekde v rozvojovej krajine-ziaden priklad,neviem ci by som neaku neurazil.
Myslim ze takymto temam by sa mala venovať diskusia,ale podotykam ze narod Slovensky je bojazlivy..a nebude diskutovat pod podmienkou registracie...
11.2 2013 21:25
autor: "lesník"
Dnes sa mi dostal do rúk list z nedávnej minulosti v jednej veci zo strany MP SR Sekcie lesníckej, vybavuje Ing.Dóczy, podpísaný Ondrejčák a Lesov SR, š.p., vybavuje Ing.Novák, podpísaný Minďáš. Viete "raroh", pokiaľ vo vedúcich funkciách budú osoby, čo primárne nerešpektujú a zrejme ani neovládajú zákony a predpisy, nevedia čo je štát, ministerstvo, štátny podnik Lesy SR a na čo slúžia a majú slúžiť, majú záujmy spoločnosti za nič, nič dobré nás čakať nemôže. V súčasnosti sa to prejavuje naplno a vycúvať už je nemožné. Na to bolo času dosť.
11.2 2013 22:51