Lesmedium

Zápisnica zo spoločného rokovania LESOV SR a Združenia podnikateľov a živnostníkov v lesnom hospodárstve SR

autor: Ing. Jozef Hano
Predstavitelia podniku Lesy SR a Združenie podnikateľov a živnostníkov v LH SR sa dňa 20.11.2012 zúčastnili spoločného rokovania v Banskej Bystrici . Hlavnými témami rokovania boli problémy s uplatňovaním Zákona o verejnom obstarávaní a ceny za práce v lesníckych činnostiach .

1. Zpžlh SR označiloza jeden z najväčších problémov uplatňovanie Zákona o verejnom obstarávaní podnikom Lesy SR . Vedenie podniku skonštatovalo , že Lesy SR sa musia riadiť platnou legistlatívou , ktorá momentálne neumožňuje vypustiť lesnícke činnosti spod Zákona o verejnom obstarávaní . Obe organizácie sa dohodli na spoločnom postupe pri pripomienkovaní novely , prípadne návrhu nového Zákona o verejnom obstarávaní tak , aby lesnícke činnosti boli spod účinnosti tohoto návrhu zákona vypustené , alebo boli zaradené do neprioritných činností .

Uplatňovanie zákona tiež výrazným spôsobom ohrozuje agrotechnické termíny pri lesníckych činnostiach .

2. Vedenie podniku Lesy SR informovalo ZPŽLH SR o možnostiach podniku pri výškach platieb za práce v lesníckych činnostiach . Podnik v súčastnosti nemá finančný priestor na zvyšovanie cien týchto prác . Podľa prepočtov ZPŽLH SR ceny za lesnícke činnosti nepokrývajú reálne náklady . Podľa ZPŽLH SR má však podnik rezervy v režijných nákladoch . Ďalej z pohľadu ZPŽLH SR má podnik aj nízke ceny listnatého vlákninového dreva , čo mu umelo znižuje hospodársky výsledok . Združenie tiež poukázalo , že štátny podnik by nemal odvádzať päť miliónov eur do štátneho rozpočtu a tieto finančné prostriedky by sa mali v prvom rade opätovne vrátiť do lesa .

Dúfame , že v našom zákonodarnom zbore naša snaha nájde priaznivú odozvu .

Lesu Zdar !

sekcia: Archívne fórum, 6.12 2012 10:58
autor: Pista Lakatos
dufam ze sa nik neurazi, ale ma napadlo toto, tak som si pozrel co to presne znamena ...
http://encyklopedia.sme.sk/c/1983709/povstanie-sedliakov-pri-chlumci.html
7.12 2012 10:35
autor: "lesník"
Poučný príbeh pre prítomnosť preukazujúci, že vrchnosť mala ľudí, čo robia, vždy za to, za čo i dnes. Sú rôzne historické príbehy, napríklad bilblický o Dávidovi a Goliášovi a pod. Sú aj nové príbehy, ktoré sa stále píšu a budú poučné pre ďalšie generácie. Príbeh dneška je o prázdnej studni, pred ktorou sú si všetci rovní. Nenapije sa z nej nik.
7.12 2012 13:48
autor: Pista Lakatos
mozno sme pri prazdnej studni, ale urcity ludia maju olympijske bazeny pri dome ... a aj ine veci ... a ako vravi pan F. ... neporusil som pritom zakon ...
zdravim monitorovacoch ....
10.12 2012 20:52
autor: "lesník"
Ak nie som olympijonik a ani na to nemám, tak môžem mať aj oceán na čľapkanie pri dome, na kvalite človeka sa nemení nič. Svetské zákony nie sú v pravom zmysle slova zákony, človek si ich môže zmeniť a prispôsobiť podľa svojej vôle, aj keď by to malo byť trošku o niečom inom.
Voda z tej studne je v tých bazénoch. Ak je niekto smädný, treba ísť tam. Ale už to nie je tá voda.
K Vášmu pozdravu sa pripájam. Je ich dosť.
11.12 2012 11:06
autor: raroh
stacilo by pri zadani podmienok vyberovych konani zadat kvalitne podmienky,aby sa odstranila šmelina..
apropo,ked sa rozdavali miliardy,netrebalo žiadne vyberove konania,dnes ked sa delia omrvinky ale za vykonanu pracu tak ich treba este stiepit na molekuly :D
14.12 2012 12:58